15/05/16

Snimanje internetskih radio stanica uz pomoc android uredjaja

Mogucnost snimanja muzike ili omiljenih emisija u punom kvalitetu zvuka je moguce uz sledeci program. Naziv vidite na datoj slici.


Program prikazuje u kom kvalitetu zvuka emituje radio stanica. Primer 64aac ili 128mp3. Preporucujem snimanje programa sa radio stanica 64aac zbog jaceg kvaliteta zvuka. Tako cete sacuvati omiljenu emisiju, program ili set pesama. Bitna informacija je da snimanje treba ukljuciti jedan minut pre pocetka omiljene emisije koju zelimo snimiti. Bez obzira sto se snimi materijal i pre pocetka datog programa moguce ga je iseci i preurediti u mp3 numeru. Kao i set od deset za redom snimljenih numera moguce je izdvojiti numeru po numeru. A to cu pojasniti u daljem tekstu i kako.

Posto je program snimljen u aac formatu moramo ga preurediti i konvertovati u mp3 format.
Odemo u folder gde je snimljeni fajl i promenimo u ekstenziju m4a.
Zatim instaliramo sledeci program koji ce m4a fajl konvertovati u mp3 i dati mu mogucnost secenja na delove.


Prilikom konvertovanja bice potrebno da se vodi racuna da se ekran ne zatamni jer to pauzira konverziju i nastavlja je kad se ekran osvetli.
I na kraju procesa dobijamo mp3 fajl.

Sada je mp3 fajl spreman za obradu po nasoj zelji.
Sada instaliramo sledeci program da bi dobili konacnu verziju snimaka.


Ovde imate dve linije, za pocetak i kraj numere. Slobodno kratite, secite i eksperimentisite jer se originalni fajl koji se obradjuje nece ostetiti jer se secenjem stvaraju nove kopije.


Jeste malo komplikovan proces ali na kraju se dobija zeljeni rezultat.

Нема коментара:

Постави коментар

VIDEO

             Draga Jonas          Tanja Boskovic