JAKO KORISTAN SAVET U IZBORU LCD TV PRIJEMNIKA

 



PRENOSIM SVOJE JAKO NEUGODNO I JAKO NEPRIJATNO ISKUSTVO


Nabavkom tv aparata vecih LCD ekrana zelimo sebi naciniti prijatniji ugodjaj u pracenju tv sadrzaja. Medjutim tada ne razmusljamo o nekim tehnickim kvarovima koji ce doci u nekom trenutku. A kada dodje taj trenutak onda pocinje ptoblem.


Dodje cas kad zacrni ekran a ostane zvuk. Onda slede sledece muke:


1. Uredjaj ogroman tezak sami ga ne mozemo poneti.


2. Ko je na visim spratovima liftovi mali uski nema sansi ga ubaciti. A najcrnje ko ne sacuva originalnu ambalazu nema mu spasa. A gde cuvati toliku ambalazu.


3. Nemate nigde nikoga da pomogne oko prenosa u servis. Ne moze da udje u nijedan standardni auto, samu u kedije.


4. Ako hocete taksi pozvati da preveze, taksisti nemaju nameru da obaraju naslone zadnjih sedista u karavanima.


5. Najzesci problem sto niko od tv servisera nece na teren da izadje. Onda jurite citavim gradom servisere i molite da izadju na teren. Svi zahtevaju donosenje u servis. I to da ga nosite u nepoznato da bi ustanovili kvar za koji imaju i znaju resenje a nece da kazu pri pozivu.


6. Ako se odnese u servis tu se mora cekati jako dugo a postoji opasnost da se aparat osteti i prilikom transporta u oba pravca i u servisu.


7. Onda sledi nabavka delova ima ili nema i jos dosta toga.


8. Sve to dok potraje moze proci dosta vremena i mnogo zivaca.


9. Dok cekate da servis nabavi deo onda se sami angazujete i nadjete deo i izlevortirani sami nabavite sta je potrebno. Onda servis odbija da radi jer niste preko njih to nabavili. Onda trazite ko ce to da uradi.


10. Obicno kad zatamni ekran u 99 posto slucajeva radi se o pozadinskom osvetljenju tj o led lampama.


Sto veci promer ekrana to vise led lampi. Kod tv aparata od 32 inca obicno ide 2 ili 3 lampe. Kod 50 inca oko 4 i vise. Kod 65 inca 16 lampi. A sve to utice i na cenu popravke. Plus rad plus transport plus rizik od ostecenja.


Kad uzmemo u obzir sve ovo onda moramo pri nabavci dovro razmisliti o svemu.


Preporuka. Birati aparat maksimum 43 inca. Pre nabavke aparata razmotriti jacinu pozadinskog osvetljenja i cenu pozadinskog osvetljenja. Birati tv sa sto vise lampi za osvetljenje a povoljnu cenu aparata i povoljnu cenu popravke pozadinskog osvetljenja. Svaki tv do 43 inca bez muke mozete pod misku ili u neku vecu torbu i lako preneti. Staje u svako vozilo.


A sve te informacije oko pozadinskog osvetljenja za sve modele mozete naci na sledecoj stranici a sami nabaviti bez posredstva servisa /naravno ako znate da je to ptoblrm ili id informacije servisera/


https://led-star.rs/

Коментари

Популарни постови са овог блога

DOMACI TV KANALI

IP RADIO

IPTV URL