10/03/18

ZABORAVITE NA PRETPLATNICKE TV USLUGE

Zasto zaboraviti operatere takvih usluga pitate se.  Evo strucnog objasnjenja i saveta.
Usluge operatera su preskupe za nase uslove i ponuda je uzasno losa.  Emituju kanale po sopstvenom izboru bez konsultovanja korisnika usluga i to namecu veoma agresivno.

Evo dovoljnog razloga zasto zaboraviti kablovske operatere i IPTV.

Posetite skedeci link i uverite se zasto.
https://www.lyngsat.com/Eutelsat-16A.html
Pazljivo prucite listu kanala koja se nudi sto se tice kanala i radio i tv iz bivse Jugoslavije i  van nje jer nasi kanali emituju i iz drugih drzava.

Operateri nana nude kako je vec receno kanale po svom uzboru.  Tu se nalaze zemakjski kanali,  veci deo satelitskih kanala za koje nije potrebna nikakva pretplata i manji broj satelitskih kanala za koje se mora pretplatiti ugovorom.

Idemo redom stavka po stavka.

ZEMALJSKI KANALI

Kako i sami znate krenula je zemaljska DVBT2 televizija.  Signali su poprilicno haki tako da onaj ko je na cistom tereno bez prepreka ba visini moze primati signale sa vise repetitora. Tako da se broj janaka uvecava do te mere da moze preci i 50 i vuse.  Sto nam dovoljno jazuje da te kanake sto bam oni naplacuju mozemo besplatno pratiti.  Uz pomoc zemalske antene LOGA 3 ili vise njih u razlicitim smerovima.  Cena Loga 3 antene je 1300 dinara.  A to je ce a jedne mesecne pretplate operateru.  I tu izracunate ustedu na 24 meseca samo.
Moj slucaj.  Dobijam signale zemaljske sa predajnika Ovcar,  Maljen,  Rudnik, Goc i Kopaonik. I jis imam inaj sugavi paket MTS ANTENA PLUS.  Sa svim tim umemorisano mi je 80 tv janala i vise. Sve to sa antenom mini loga2 dobijam kojoj je cena 750 dinara. Dovoljan razlog reci ne operaterima.
Ovde smo izvukli prvi koristan savet.
Drugi koristan savet je da nabavite tv sa DVBT2 tjunerom da bi ste izbegli dodatne troakove za druge uredjaje.

SATELITSKI SLOBODNI RADIO I TV KANALI

Operateri u svoju ponudu stavljaju veliki broj skobodnih satelitakih kanala za koje nije potrebna nikakva pretplata.  Te kanale mozemi i sami pratiti montazom satelitske antene i plus dobiti na stotine radio i tv kanala gratis. 
A sada zasto postaviti svoju satelitsku antenu. Za potrebe satelitskog emitovanja korusti se sistem DVBTS i DVBTS2.  DANAS IMAMO BOGATU PONUDU TELEVIZORA SA DVBTS2 MODULOM. A to znaci da nije potreban nikakav dodatni uredjaj xa bi pratili satelitske tv kanale.  Tako da direjtnim povezivanjem satelitsje antene sa tvom stupamo u drugi digitalni sistem DVBS I DVBS2.
CENE SATELITSKIH ANTENA SU VEOMA PRISTUPACNE. Polovnim se cena krece oko 10 eura,  i tu nam treba konverter prijemnik signala koji signal salje u tv.
Ovde smo dobili jos informacija zasto ne operaterima.  Znaci potrebno je da tv poseduje DVBS2 prijemnik.

SATELITSKI PRETPLATNICKI KANALI

Operateri nude manji broj kanala koji se ugovorom kupuju.  Cesto se na ekranu pojavi,  Nema signala,  Pretplata istekla i slicno sto dozivljavate cesto.  To se desava zato sto operateri nemaju zvanicno potpusan ugovor sa emuteron janaka i signal dobavljaju na razno razne nacine,  faka karticama,  preuzimanjwm i emitovanjem linkova sa interneta u losem kvalitetu slike. Da se to nebi desavalo oni treba da poseduju ugovor sa emiterom i orginalnom sateltskom karticom.  A to nekada zna da bude mnogo skupo a oni to zele izbeci i zaraditi na korisnici

Konacni savet a da ustedite je sledeci.
Prvo ovaj tekst u detalje prostudirajte i dobro razmislite.  Pogledajte na vrhuvteksta izbir slobodnih satelitskih signala samo sa jednog satelita. A ima ih iznad evrope jos 50 da se prate.

Ono sto bi trebalo je da prvo izaberete dobar osnov za to. A to je TV. Moj savet u sta treba uloziti novac vuse nego u operatere. TV 50 incaFUL HD REZOLUCIJE DVBT2,  DVBS2,  SMART da bi koristio za dodatne internet opcije.  Povezete ove antenske sisteme i uzivate bez opterecanja?






Нема коментара:

Постави коментар

VIDEO

             Draga Jonas          Tanja Boskovic